beautiful rocky monument with carved image human face jungle close up view

Secretele și misiunea Anunnaki în mitologia sumeriană

Secretele și misiunea Anunnaki în mitologia sumeriană

În inima mitologiei sumeriene stau Anunnaki, un grup enigmatic de zeități care au captivat imaginația oamenilor de-a lungul mileniilor. Acest articol își propune să exploreze misterele și misiunea lor, adâncindu-ne într-o lume antică unde mitul și realitatea se întrepătrund strâns. 

De la originile lor celeste până la rolurile lor în crearea și ghidarea civilizației umane, Anunnaki sunt prezentate ca ființe cu puteri vastă și o agendă misterioasă.

Prima mențiune a Anunnaki apare în textele sumeriene, unde sunt descriși ca fiind zei superiori, deseori legați de cer și cosmos. În mitologia sumeriană, acești zei sunt adesea văzuți ca a fi responsabili pentru crearea omului și pentru supravegherea marilor aspecte ale lumii, cum ar fi agricultura, legea și destinul. 

Misiunea Anunnaki în mitologia sumeriană

Misiunea Anunnaki în mitologia sumeriană

Sursa foto

În mitologia sumeriană, Anunnaki reprezintă o rasă de zei sau entități extraterestre care au jucat un rol semnificativ în crearea și conducerea lumii. Această mitologie se regăsește în numeroase texte și inscripții sumeriene, precum și în alte surse antice precum epopeea lui Enuma Elish și povestea lui Atrahasis. Misiunea lor sau rolul lor principal în mitologia sumeriană poate varia în funcție de diferite legende și texte, dar în general, Anunnaki au avut mai multe funcții importante:

 • Creatorii umanității: În unele legende, Anunnaki sunt creditați cu crearea primilor oameni, folosindu-se de materialele genetice ale zeilor și ale altor entități pentru a modela rasa umană. Acest act de creație a fost adesea realizat pentru a servi Anunnaki sau pentru a le oferi slujitori și muncitori.
 • Zeii civilizației și științei: Anunnaki erau considerați a fi stăpânii științei, tehnologiei și cunoașterii avansate în mitologia sumeriană. Ei au predat oamenilor diferite aspecte ale civilizației, inclusiv agricultura, arhitectura, matematica și astronomia.
 • Guvernarea pământului: Anunnaki erau deseori văzuți ca conducători sau stăpâni ai lumii, stabilind structurile de guvernare și ordinea socială pe Pământ. Aceștia aveau și un consiliu sau o adunare de zei, cunoscută sub numele de „Igigi”, care asista în conducerea afacerilor lumii.
 • Minarea resurselor: Potrivit unor legende, Anunnaki aveau nevoie de resursele naturale ale Pământului, în special de aur, pentru a susține tehnologia lor avansată și longevitatea. Oamenii erau folosiți pentru a extrage aceste resurse valoroase.
 • Interacțiuni cu oamenii: Mitologia sumeriană descrie interacțiunile frecvente dintre Anunnaki și oameni, inclusiv căsătorii mixte și interacțiuni sociale. Unele texte sugerează chiar că Anunnaki au avut copii cu oameni, rezultând într-o linie de eroi sau conducători de sorginte divină.

Misiunea și rolul specific al Anunnaki în mitologia sumeriană pot varia în funcție de textele și interpretările individuale, dar în general, acești zei extratereștri au jucat un rol fundamental în crearea și dezvoltarea umanității, precum și în conducerea lumii antice, potrivit mitologiei sumeriene.

Secrete despre Anunnaki

Secrete despre Anunnaki

Sursa foto


În mitologia sumeriană și în teoriile conspiraționiste moderne, Anunnaki sunt adesea asociate cu numeroase secrete și mistere. Iată câteva dintre acestea:

 • Originea lor extraterestră: Unul dintre cele mai mari secrete asociate cu Anunnaki este originea lor. Potrivit unor teorii conspiraționiste, Anunnaki ar fi fost entități extraterestre care au venit pe Pământ dintr-o altă planetă sau sistem solar. Aceste teorii sugerează că acești zei ar fi fost responsabili pentru evoluția și crearea umanității.
 • Tehnologie avansată: Se susține că Anunnaki au avut acces la tehnologii avansate și cunoștințe științifice pe care omenirea nu le-a atins încă. Această tehnologie ar fi fost folosită pentru a construi structuri monumentale, precum piramidele egiptene sau templul ziggurat din Babilon.
 • Manipularea genetică: Un alt secret atribuit Anunnaki este manipularea genetică a umanității. Se spune că acești zei au creat oamenii prin amestecarea materialului lor genetic cu cel al primilor hominizi, ceea ce a dus la apariția speciei umane.
 • Rolul în dezvoltarea religiilor antice: Se crede că Anunnaki au fost adorați ca zei în numeroase culturi antice și că au influențat dezvoltarea religiilor și mitologiilor din întreaga lume. Unii susțin că figuri mitologice precum Enki sau Enlil ar fi fost Anunnaki cu roluri cheie în religiile antice.
 • Controlul asupra resurselor naturale: Teoriile conspiraționiste sugerează că Anunnaki au venit pe Pământ pentru a exploata resursele naturale ale planetei, în special aurul. Acest lucru ar fi dus la extracția și transportul a mari cantități de aur în spațiu pentru a susține tehnologia lor și longevitatea.
 • Manipularea evenimentelor istorice: Unele teorii afirmă că Anunnaki ar fi intervenit în evenimente istorice pentru a-și păstra controlul asupra omenirii și pentru a-și consolida stăpânirea. Aceste intervenții ar fi inclus căsătorii regale și influențarea conducătorilor și civilizațiilor antice.
 • Dispariția lor misterioasă: Se sugerează că Anunnaki ar fi dispărut sau ar fi părăsit Pământul într-un moment necunoscut. Această dispariție misterioasă ar fi lăsat în urmă întrebări fără răspuns cu privire la locul lor actual de existență și la influența lor continuă asupra umanității.

Ce cred savanții despre Anunnaki

Ce cred savanții despre Anunnaki

Sursa foto

Nu există nicio dovadă științifică sau susținere din partea comunității științifice pentru existența Anunnaki sau a teoriilor conspiraționiste legate de aceștia. Anunnaki este un concept care apare în mitologia sumeriană și în anumite teorii conspiraționiste care sugerează că acești entități ar fi extratereștri care au avut o influență semnificativă asupra dezvoltării umane.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor de știință și cercetătorilor consideră aceste teorii drept neîntemeiate și lipsite de suport științific solid. Ele sunt în mare parte văzute ca povești mitologice sau teorii conspiraționiste fără baza în realitatea științifică.

Când cercetătorii abordează subiecte legate de istoria umană și originile civilizațiilor, ei se bazează pe dovezi arheologice, genetice și științifice solide pentru a-și susține concluziile. Teoriile care implică extratereștri sau entități mitologice, cum ar fi Anunnaki, nu sunt parte a acestei abordări științifice și nu sunt acceptate în comunitatea științifică.

În concluzie, mitologia sumeriană prezintă povestea Anunnaki, entități considerate zei sau ființe superioare, care au jucat un rol semnificativ în dezvoltarea civilizației sumeriene. Cu toate acestea, există puține sau deloc dovezi științifice care să susțină existența Anunnaki ca ființe extraterestre sau influența lor directă asupra umanității.