alien space shift floating sky

Contactele secrete ale României cu OZN-urile

Contactele secrete ale României cu OZN-urile

România a fost martora unei serii de evenimente misterioase legate de fenomenul OZN (obiecte zburătoare neidentificate). De la rapoarte ale martorilor oculari la documente secrete și anchete guvernamentale, există numeroase dovezi care sugerează că România a avut contacte secrete cu OZN-urile de-a lungul timpului. 

Aceste întâmplări captivante au stârnit curiozitatea și fascinația publicului, iar în acest articol vom explora aceste contacte secrete și evenimentele care au avut loc în țară în legătură cu OZN-urile.

Cele mai notabile cazuri OZN din ultimul secol în România:

Cele mai notabile cazuri OZN din ultimul secol în România:

Sursa foto

În Țările Române, prima atestare a unui fenomen bizar datează din 1517, în ziua de 8 noiembrie, și este consemnată în Letopisețul Moldovenesc. 

Evenimentul descrie apariția unui obiect misterios pe cer, de formă conică, care a strălucit intens în direcția nord-vest, apărând dintr-o zonă necunoscută a cerului și dispărând la fel de misterios cum a apărut. Această apariție a șocat martorii, care au rămas nedumeriți cu privire la natura sa.

În 1595, în timpul atacului lui Mihai Viteazul asupra orașului Târgoviște, care era atunci sub ocupație otomană, a fost consemnată o altă apariție ciudată. Un obiect asemănător unei „comete” a apărut pe cer și a rămas nemișcat timp de aproximativ o oră sau două deasupra taberei muntene, iar apoi a dispărut fără urmă.

Aceste evenimente reprezintă doar câteva dintre cazurile misterioase legate de OZN-uri din istoria României. Cu trecerea timpului, au existat mai multe întâlniri și observații asemănătoare, care au stârnit interesul și fascinația publicului. Vom explora acum câteva dintre cele mai notabile cazuri de OZN-uri din ultimul secol în România:

În 1904, în Munții Apuseni, un țăran a raportat observarea unei roți de foc coborând din cer, care s-a transformat apoi într-un om, stând în liniște alături de el.

În 1913, s-au înregistrat 23 de cazuri de apariții ale unor obiecte zburătoare neidentificate în România, care au fost însoțite de o lumină puternică. Se presupune că ar fi fost avioane-fantomă rusești în recunoaștere.

În 1967, a avut loc o observație de tip „triunghi zburător” în localitatea Berzasca, iar un an mai târziu, în Banat, a fost văzut un alt astfel de obiect timp de 38 de ore.

În 1968, în pădurea Baciu de lângă Cluj, a fost fotografiat un obiect zburător de formă discoidală.

În 1972, în Valea Plopului, un paznic de noapte a observat o „stea cu coadă” pe cer, care apoi a aterizat într-o livadă.

În 1974, la Vălenii de Munte, au fost observate mai multe obiecte luminoase neidentificate în diverse forme, inclusiv un triunghi și un obiect în formă de inimă.

În 1978, în zona Bâlea Lac, a avut loc una dintre cele mai terifiante întâlniri de gradul III, în care oamenii au fost atacați de entități necunoscute. Acest incident a avut loc în timpul unui zbor de antrenament al militarii, iar câțiva dintre ei au raportat întâlnirea cu entități neobișnuite.

În 1984, la baza militară Alexeni, a fost observat un obiect necunoscut, oval și strălucitor, care părea să fie făcut dintr-un material asemănător aluminiului.

În același an, la Mălina, un alt obiect aplatizat, argintiu-mat, a fost observat plutind în aer la aproximativ 1,5 metri de sol, înconjurat de o ceață verde-albăstruie.

În 1988, la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, stația radar a semnalat prezența unui obiect zburător neidentificat la altitudinea de 7000 de metri și cu o viteză de 11000 km/h.

În Valea Rea din Muntele Retezat, membrii unui grup de turiști au observat numeroase obiecte luminoase în diverse forme, cum ar fi un ovoid, un cilindru și chiar un obiect în formă de inimă uriașă, în anii ’70.

Photo ufo flying in the dark forest at nightgenerative ai

Sursa foto

În 1994, la Arad, a fost observat un disc luminos, rotund și foarte mare, care avea o cupolă transparentă și era însoțit de doi indivizi cu înfățișare umană cu aspect neobișnuit.

În 1996, în Certesti, a fost observat un OZN plutind deasupra șoselei, iar lângă el se mișcau trei ființe misterioase.

În 1997, la Aeroportul Otopeni, operatorii radar au detectat o lumină circulară cu culori în continuă schimbare, care părea să fie alcătuită din două obiecte lipite unul de altul.

În 2004, în Râmnicu Vâlcea, a fost observată trecerea rapidă a unui obiect compus din patru lumini, iar în 2007, în Câmpia Turzii, un avion militar a fost avariat în timpul unui zbor de antrenament după ce s-a ciocnit cu patru obiecte zburătoare neidentificate.

În 2018, în orașul Gherla, o lumină ciudată a fost înregistrată pe dealul Bunești de o cameră de supraveghere.

Aceste observații și întâlniri cu obiecte zburătoare neidentificate au alimentat interesul și speculațiile în ceea ce privește fenomenul OZN în România. Ele au fost documentate și cercetate de-a lungul timpului, dar rămân subiecte de mister și dezbatere, făcând parte din istoria fascinantă a fenomenului OZN din țara noastră.