kamal hoseinianzade sjybleqf6qy unsplash

Descoperă secretele soluțiilor de albire dentară: Cum acționează asupra dinților?

Descoperă secretele soluțiilor de albire dentară: Cum acționează asupra dinților?

Un zâmbet strălucitor este adesea considerat un simbol al sănătății și încrederii în sine. Cu toate acestea, din cauza factorilor precum alimentația, fumatul și îmbătrânirea, dinții pot dezvolta pete și decolorări care pot afecta aspectul și încrederea noastră în propriul zâmbet. În căutarea unui zâmbet mai alb și mai luminos, mulți se întorc către soluțiile de albire dentară. Dar cum acționează aceste soluții și ce secrete ascund în spatele rezultatelor lor?

Procesul de albire dentară:

 • Ingredientele active: Soluțiile de albire dentară conțin de obicei unul sau mai mulți agenți activi, cum ar fi peroxidul de hidrogen sau peroxidul de carbamidă. Aceste substanțe acționează pentru a dizolva petele de pe suprafața dinților și pentru a penetra smalțul, eliminând decolorările interne. Poți citi mai multe secrete despre sănătate, în secțiunea special dedicată, pentru a descoperi cum funcționează diverse soluții pentru sănătatea organismului.
 • Descompunerea petelor: Agenții de albire pătrund în smalț și descompun pigmentele care cauzează decolorarea. Astfel, petele de cafea, ceai, vin roșu sau nicotină sunt eliminate treptat, restaurând strălucirea naturală a dinților.
 • Oxidarea și reacțiile chimice: În timpul procesului de albire, peroxidul de hidrogen sau de carbamidă se descompune în molecule de oxigen și apă. Moleculele de oxigen pătrund în smalț și descompun pigmenții organici, producând un efect de albire.

Efectele secundare și precauții:

 • Sensibilitate dentară: Unul dintre cele mai comune efecte secundare ale albirei dentare este sensibilitatea temporară a dinților la temperaturi reci și calde. Acest lucru se datorează faptului că procesul de albire poate afecta temporar nervii dinților.
 • Iritații ale gingiilor: Unele persoane pot experimenta iritații ale gingiilor ca urmare a contactului soluției de albire cu țesuturile moi ale cavității bucale. Este important să respecți instrucțiunile de utilizare și să consulți un dentist înainte de a începe un tratament de albire dentară.
 • Rezultate temporare: Albirea dentară nu oferă rezultate permanente și poate fi necesară repetarea tratamentului periodic pentru a menține un zâmbet strălucitor în timp.

Soluțiile de albire dentară pot oferi rezultate remarcabile în îmbunătățirea aspectului zâmbetului, însă este important să abordezi acest tratament cu responsabilitate și să consulți un profesionist înainte de a începe. La Cubic Dent – cabinetul stomatologic din Sectorul 2 poți face mai multe proceduri de albire dentară alături de alte tratamente stomatologice avansate. Înțelegerea procesului de albire și a potențialelor efecte secundare te poate ajuta să iei decizii informate și să obții cele mai bune rezultate pentru sănătatea și aspectul dinților tăi.

De ce să faci albirea dentară în cabinet?

De ce să faci albirea dentară în cabinet?

Sursa foto

Albirea dentară în cabinetul stomatologic oferă mai multe avantaje și beneficii în comparație cu metodele de albire dentară efectuate acasă. Iată câteva motive importante pentru care să faci albirea dentară în cabinet:

 • Supraveghere profesională: NHS atrage atenția asupra faptului că, în timpul procedurii de albire dentară în cabinet, vei fi supravegheat de un dentist calificat și experimentat. Acesta poate monitoriza îndeaproape reacțiile tale la tratament și poate ajusta concentrarea soluției de albire pentru a obține rezultate optime și pentru a minimiza riscul de efecte secundare nedorite.
 • Utilizarea soluțiilor de albire puternice: Cabinetul stomatologic dispune de soluții de albire dentară mai puternice și mai eficiente decât cele disponibile pentru utilizare acasă. Acest lucru permite obținerea unor rezultate mai rapide și mai vizibile într-un timp mai scurt.
 • Protecție împotriva sensibilității dentare excesive: Dentistul poate aplica geluri sau substanțe de desensibilizare pentru a proteja dinții împotriva sensibilității excesive care poate să apară în timpul sau după procedura de albire. De asemenea, el poate recomanda tratamente sau produse speciale pentru a reduce disconfortul post-albire.
 • Personalizare și adaptare: Procedura de albire în cabinet poate fi adaptată nevoilor și preferințelor individuale ale fiecărui pacient. Dentistul poate ajusta intensitatea, durata și tehnica tratamentului pentru a obține rezultatele dorite și pentru a asigura confortul pacientului.
 • Rezultate mai durabile și mai consistente: Deoarece procedura este realizată sub supravegherea și îndrumarea unui specialist, rezultatele obținute în cabinet sunt adesea mai durabile și mai consistente în comparație cu cele obținute acasă. Dentistul poate oferi și sfaturi și recomandări pentru a menține albul dinților pe termen lung.

Cât de importanți sunt dinții albi?

Importanța dinților albi poate fi percepută în mai multe moduri, în funcție de contextul cultural, social și personal. Cele mai importante motive pentru care dinții albi sunt atât de căutați sunt:

 • Aspectul estetic: Dintre toate caracteristicile fizice, zâmbetul este deseori considerat unul dintre cele mai atrăgătoare și memorabile trăsături. Dinții albi și strălucitori sunt adesea asociati cu frumusețea și sănătatea, contribuind la o apariție mai plăcută și la o încredere în sine crescută.
 • Semn al sănătății orale: Dinții albi sunt adesea percepuți ca un indicator al sănătății orale. Petrecând o atenție specială igienei dentare și vizitând regulat dentistul, oamenii pot menține dinții într-o stare mai sănătoasă și pot preveni decolorările și alte probleme dentare.
 • Impactul social și profesional: Un zâmbet strălucitor poate avea un impact pozitiv asupra interacțiunilor sociale și profesionale. Oamenii cu dinți albi pot fi percepuți ca fiind mai încrezători și mai atrăgători în diverse situații sociale, inclusiv la locul de muncă sau în relațiile personale.
 • Sentimentul de bine: A avea dinți albi și sănătoși poate contribui la un sentiment general de bine și la încrederea în sine. Un zâmbet atrăgător poate îmbunătăți starea de spirit și poate crește nivelul de confort și fericire în diverse situații de viață.

Dinții albi pot fi importanți din multiple perspective, inclusiv din punct de vedere estetic, al sănătății orale, al impactului social și profesional și al stării generale de bine. Cu toate acestea, este important să ne amintim că frumusețea și sănătatea vin într-o varietate de forme și culori, iar fiecare persoană este frumoasă și valoroasă în felul său unic.